בגידה היא ללא ספק הרגש הגולמי ביותר. היא שואבת את מקורה ממעמקי תוכה כשהיא עוטפת את מוחו, ליבו ורוחו. חוויית הבגידה היא ללא ספק טראומטית, בוודאי יותר כאשר היא משפיעה על מערכות יחסים. סביר להניח שכל אחד ואחת מאיתנו נבגד במערכות יחסים כאלה או אחרות, רומנטיות, אפלטוניות או משפחתיות. בהתאם לסוג הקשר שחלקנו עם האדם, לגודל הבגידה ולאופן שבו היא הוצגה, ההתמודדות עם בגידה יכולה להיות שונה באופן משמעותי מאדם לאדם.
אבל דבר אחד משותף לכולם הוא הפגיעה שמגיעה כשאנחנו מבינים שבגדו בנו. חוסר הדמיון הרגשי של זה משאיר אותנו הרוסים לחלוטין, רגשית ורוחנית. זה כמו סערה שקורעת אותנו לגזרים, לוקחת מאיתנו את הנשימה, את חוש הכיוון ואת היכולת לבחור ולהאמין. תופעות הלוואי של בגידה יכולות להיות קורעות לב ולהשאיר חבורות שלוקח זמן להיעלם.
כשמדובר במערכות יחסים, בגידה פירושה לעתים קרובות להיות לא ישר, רמאי ולא נאמן במילים ובמעשים של האדם. זה יכול לנבוע מסוג של בגידה או פריצת גבולות האמון. היא מחויבת על ידי אלה שאנו קרובים אליהם, שזכו באמוננו. אנו מצפים מהם לסטנדרטים מסוימים של התנהגות, אשר, כאשר מופרים, מעוררים תחושה של בגידה. בגידה במערכות יחסים יכולה להתרחש גם בצורה של התעלמות מוחלטת מרגשותיו, חוסר עניין, הזנחה והתעללות מילולית, רגשית או פיזית.
הסבל של בגידה משתנה מאחד לשני. לכל אחד יש מערכת שונה של מנגנוני התמודדות והוא מתמודד עם בגידה בצורה שונה. זה יכול לקחת זמן להתאושש – אם בכלל – מכאב עמוק כל כך. גם אם נצליח לסלוח, הכאב עדיין יישאר טרי. לבגידה יש פוטנציאל לחסל את קשר האמון, המוביל לבעיות כגון תקשורת שבורה, רגשות פגועים, טינה וכו '. זה יכול להיות נכון במיוחד כאשר מדובר במישהו שממנו אנו מצפים לאהבה ללא תנאי.
גם לאחר שמערכת היחסים הסתיימה, ההשפעה של הבגידה לעתים קרובות ממשיכה לחיות. בגידה יכולה ליצור אפקט אדווה שיכול להוביל לניתוק מערכות יחסים עם המתעלל, בין אם זה משפחה, חברים או מכרים. בגידה יכולה להשפיע גם על מחלת הנפש של הניצול, דפוסי התנהגות, תהליכי חשיבה, קבלת החלטות, ביטחון עצמי וערך עצמי. זה יכול גם לגרום להפרעות חמורות בדפוס השינה של האדם, אינטראקציות חברתיות, בריאות פיזית, וכו '
נאמר בצדק שמסע ההחלמה מבגידה מתחיל בתיקוף ואמונה בעצמך. למרות שזה עשוי להיות קשה, חיוני למצוא נחמה בהצערת האהבה העצמית והכבוד העצמי. זה הכרחי להישאר חיובי, לאהוב את עצמך דרך המאבק, ולבחור בקפידה אילו היבטים של הסיפור של האדם אתה נותן להשפיע על תחושת הערך העצמי שלך. בחרו להקיף את עצמכם באנשים שיעזרו לכם להחלים, שיקשיבו לכם ויקבלו אתכם כפי שאתם.
בסופו של דבר, מציאת שלווה היא מסע, ואין יעד שיעזור לכם להימנע מרכבת ההרים של הרגשות שתרגישו דרכה. כל מה שאתם יכולים לעשות הוא לאפשר לעצמכם להרגיש את הכאב תוך מתן אמון בתהליך.
שאלות נפוצות (FAQs)
שאלה 1. איך מתמודדים עם בגידה במערכות יחסים?
א1. לא קל להתמודד עם הכאב והפגיעה הנגרמים כתוצאה מבגידה במערכות יחסים. צריך לקבל את העובדה שהקשר לא היה בריא אלא חד צדדי ואולי אפילו רעיל. חשוב להקיף את עצמך באנשים שיטפחו את הריפוי שלך ויספקו תמיכה, נחמה וקבלה. אימות ואמונה בעצמך ומציאת נחמה באהבה עצמית ודאגה הם הבסיס להישרדות בגידה.
שאלה 2. האם ניתן לבנות מחדש אמון לאחר בגידה?
א2. כן, במקרים מסוימים ניתן לבנות מחדש אמון לאחר בגידה. זה דורש הרבה מחויבות ועבודה קשה משני הצדדים כדי להחזיר את האמון שהופר. עם זאת, חשוב להבין כי האדם הנבגד לעולם לא יוכל לבטוח שוב כמו קודם. חשוב באותה מידה שלבוגד יהיה גם האומץ להתעמת עם טעותו ולהודות בה בהתנצלות.
